Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Κληρονομείται η Μ.Α. ;
         
 

Κληρονομείται η Μελαγχρωστική Αμφιβληστροειδοπάθεια  (Μ.Α.) ;
 
Η Μελαγχρωστική Αμφιβληστροειδοπάθεια (Μ.Α.), είναι γνωστή διεθνώς σαν RETINITIS PIGMENTOSA.
Είναι η κύρια εκπρόσωπος των εκφυλιστικών παθήσεων του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού που είναι κληρονομικές.
Η συχνότητα της Μ.Α. ανέρχεται σε 1 άτομο πάσχον σε 3 με 4 χιλιάδες του γενικού πληθυσμού.
Η βαρύτητα της νόσου εξαρτάται από τον τρόπο της κληρονομικής μεταβίβασης, Κληρονομείται τόσο με τον υπολειπόμενο και τον κυρίαρχο αυτοσωματικό χαρακτήρα όσο και με το φυλοσύνδετο. Στις περιπτώσεις υπολειπόμενου χαρακτήρα η νόσος εξελίσσεται ταχύτερα και βαρύτερα.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος έχει στην οικογένεια του άτομο πάσχον από Μελαγχρωστική Αμφιβληστροειδοπάθεια (Μ.Α.) , τότε πρέπει όλοι οι εξ αίματος συγγενείς να κάνουν προληπτικούς οφθαλμολογικούς ελέγχους για την πάθηση.
Ο οφθαλμίατρος θα σας ενημερώσει για την πάθηση καθώς και για τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν.
Η ΜΑ ( Μελαγχρωστική Αμφιβληστροειδοπάθεια) είναι μια σοβαρή , για την όραση, κατάσταση που μπορεί να επιπλεχθεί και από άλλες οφθαλμολογικές παθήσεις. Οι πιο συχνές επιπλοκές είναι ο καταρράκτης, το οίδημα της ωχράς κηλίδος καθώς και φλεγμονώδης αντίδραση ιδίως του υαλώδους.
Για αυτό πρέπει να γίνονται τακτικοί έλεγχοι των οφθαλμών των πασχόντων ή των εξ αίματος συγγενών τους με OCT, HRT 3 , Αυτόματη περιμετρία- Έγχρωμη ηλεκτρονική περιμετρία, τονομέτρηση κλπ , ούτως ώστε τυχόν υπάρχουσες βλάβες να γίνεται προσπάθεια να περιοριστούν ή και να διορθωθούν, ανάλογα με την φύση τους .
 
Στο οφθαλμολογικό Κέντρο BioLaser, με την χρήση των πιο σύγχρονων ιατρικών συσκευών και με τους άριστα εκπαιδευμένους γιατρούς μας, εφαρμόζουμε το καλύτερο για αυτούς τους ελέγχους.
 

Για πληροφορίες και ραντεβού με τον Οφθαλμίατρο, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser, του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου  , 6946738344, 210 2011933, 211 0192839.
Το Οφθαλμολογικό Κέντρο στεγάζεται στην οδό Καυτατζόγλου 8, 4ος όροφος στα Πατήσια. Βρίσκεται κοντά στον ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος και κοντά στην στάση Κλωναρίδου με τρόλεϊ ή λεωφορείο, στο πάρκο Φιξ στην Πατησίων.
e-mail: vaspap2010@gmail.com