Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Βλαστοκύτταρα & Μ.Α.
         
 

Βλαστοκύτταρα και Μελαγχρωστική Αμφιβληστροειδοπάθεια (Μ.Α.)
 
 
Η έρευνα για την χρήση των βλαστοκυττάρων στην θεραπεία των παθήσεων του αμφιβληστροειδή χιτώνα του οφθαλμού, έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια.
 Διάφορες μέθοδοι αποκατάστασης των κατεστραμμένων ή προσβεβλημένων κυττάρων με την χρήση βλαστοκυττάρων, ιδιαίτερα σε ασθενείς με παθήσεις που γενικά θεωρούνται ανίατες ( όπως η Μελαγχρωστική Αμφιβληστροειδοπάθεια, η Ηλικιακή εκφύλιση της Ωχράς, η νόσος του Best, η νόσος του Stargardt  κλπ ) εφαρμόζονται πειραματικά σε αρκετές χώρες του κόσμου. Οι ανακοινώσεις αναφέρουν ότι γίνεται πρόοδος και ξεπερνιόνται ένα ένα τα εμπόδια για την εφαρμογή τους στην κλινική πράξη.
    
Τα βλαστοκύτταρα που έχουν χρησιμοποιηθεί για την πειραματική εμφύτευση περιλαμβάνουν βλαστοκύτταρα από έμβρυα, νευρικά βλαστοκύτταρα. Μεσεγχυματικά. Αμφιβληστροειδικά βλαστοκύτταρα κλπ. Αυτά μετασχηματίζονται και αντικαθιστούν τα προσβεβλημένα κύτταρα επιτρέποντας στον ασθενή να εμφανίζει μεγάλη βελτίωση στην κατάσταση του.
Αν και ακόμη πολλά εμπόδια παραμένουν και πρέπει να ξεπεραστούν , η θεραπεία η βασισμένη στην χρήση βλαστοκυττάρων είναι μια πολλά υποσχόμενη μέθοδος, ιδιαίτερα σε ασθένειες του αμφιβληστροειδή που μέχρι τώρα είχαν τραγική κατάληξη για την όραση. Σε όλη αυτή την διαδικασία, για να έχουμε αποτελέσματα, πρέπει πάντα να υπάρχει καλή λειτουργία των οπτικών οδών προκειμένου να μεταφέρεται το οπτικό ερέθισμα από τον οφθαλμό στον εγκέφαλο. Είναι εντελώς απαραίτητο, σε άτομα που πάσχουν από παθήσεις όπως η Μ.Α. ή η ΗΕΩ (Ηλικιακή Εκφύλιση Ωχράς) κλπ, να γίνονται τακτικοί έλεγχοι των οπτικών οδών με OCT, HRT 3 , Αυτόματη περιμετρία- Έγχρωμη ηλεκτρονική περιμετρία, τονομέτρηση κλπ , ούτως ώστε τυχόν υπάρχουσες βλάβες να διορθώνονται .
Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να εφαρμοστούν με αποτελεσματικότητα οι νέες θεραπείες όπως αυτές με την χρήση βλαστοκυττάρων, μικροτσίπ ή οι γονιδιακές θεραπείες που αναπτύσσονται διαρκώς.
 
Στο οφθαλμολογικό Κέντρο Bio Laser, με την χρήση των πιο σύγχρονων ιατρικών συσκευών και με τους άριστα εκπαιδευμένους γιατρούς μας, εφαρμόζουμε το καλύτερο για αυτούς τους ελέγχους.
 

Για πληροφορίες και ραντεβού με τον Οφθαλμίατρο, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser, του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου  , 6946738344, 210 2011933, 211 0192839.
Το Οφθαλμολογικό Κέντρο στεγάζεται στην οδό Καυτατζόγλου 8, 4ος όροφος στα Πατήσια. Βρίσκεται κοντά στον ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος και κοντά στην στάση Κλωναρίδου με τρόλεϊ ή λεωφορείο, στο πάρκο Φιξ στην Πατησίων.
e-mail: vaspap2010@gmail.com