Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αμβλυωπία - Τεμπέλικο μάτι
         
 
 
 
Είναι πολύ σημαντική η έγκαιρη διάγνωση διαθλαστικών προβλημάτων για την αποφυγή της αμβλυωπίας (τεμπέλικο μάτι). Η αμβλυωπία, δυστυχώς, δεν δίνει συμπτώματα και αν μείνει χωρίς θεραπεία, οδηγεί το  προβληματικό μάτι χωρίς όραση ή πολύ μειωμένη όραση. Από τη στιγμή που θα διαπιστωθεί η ύπαρξη διαθλαστικού προβλήματος , ο οφθαλμίατρος θα συστήσει γυαλιά ή και φακούς επαφής (ανάλογα με τη φύση του προβλήματος και την ηλικία του παιδιού).
                
  
Αν διαπιστωθεί η ύπαρξη ή η πιθανότητα ανάπτυξης αμβλυωπίας τότε ο οφθαλμίατρος θα συστήσει θεραπεία. Η θεραπευτική αυτή αντιμετώπιση μπορεί να περιλαμβάνει γυαλιά, ‘‘κλείσιμο’’ του ενός ματιού, ακόμη και ασκήσεις (vision training). Οι ασκήσεις αυτές γίνονται, τόσο στο σπίτι, όσο και στο οφθαλμιατρείο μας, με ειδικά προγράμματα σε computer και με τη χρήση εξειδικευμένων οφθαλμολογικών οργάνων (π.χ. συνοπτοφόρο) .
Εάν η αμβλυωπία διαγνωστεί έγκαιρα και ακολουθηθεί η σωστή αντιμετώπιση, τότε το παιδί δεν θα αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

              
 
Η πρώτη εξέταση - Μια νέα εξεταστική μέθοδος
 
Η πρώτη οφθαλμολογική εξέταση πρέπει να γίνεται από τον παιδίατρο αμέσως μόλις γεννηθεί το παιδί. Παιδιά που έχουν γεννηθεί πρόωρα και ιδίως αυτά που έχουν μπει σε θερμοκοιτίδα, καλό είναι να εξετάζονται από τον οφθαλμίατρο . Σε ηλικία 6 μηνών πρέπει να γίνει μια πιο ενδελεχής εξέταση από τον ειδικό οφθαλμίατρο. Μάλιστα σήμερα, στο οφθαλμολογικό κέντρο BioLaser, έχουμε τη δυνατότητα με τη βοήθεια μιας σύγχρονης οφθαλμολογικής συσκευής (Plusoptix)  να μετράμε τους βαθμούς (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός), ακόμα και να αποκαλύπτουμε την ύπαρξη στραβισμού από την ηλικία των 6 μηνών και πάνω
 
Στο Οφθαλμολογικό κέντρο BioLaser έχουμε όλη την τεχνογνωσία, άριστα εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό καθώς και τον ιατρικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της Αμβλυωπίας.

 Για πληροφορίες και ραντεβού με τον Οφθαλμίατρο, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser, του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου, 6946738344, 210 2011933.

Το Οφθαλμολογικό Κέντρο στεγάζεται στην νέα μας διεύθυνση , στην  οδό Καυτατζόγλου 8, 4ος όροφος στα Πατήσια.

Βρίσκεται κοντά στον ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος και κοντά στην στάση Κλωναρίδου με τρόλεϊ ή λεωφορείο, στο πάρκο Φιξ στην Πατησίων.

Το Οφθαλμολογικό  ιατρείο δέχεται καθημερινά και Σάββατο, μετά από ραντεβού,  στα τηλέφωνα: 6946738344, 210 2011933 και 211 0192839

e-mail: vaspap2010@gmail.com
 


Η ομάδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/918447161515375/