Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
DEMODEX: Ένα παράσιτο στις βλεφαρίδες μας
         
 

Ερευνητές από το μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ, διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι από εμάς φιλοξενούμε επάνω στην επιδερμίδα του προσώπου μας μικροσκοπικά   παράσιτα.

 

Ονομάζονται Demodex, ζουν μέσα στο θύλακα της τρίχας και τρέφονται από τα λιπαντικά έλαια που εκκρίνουν οι αδένες των τριχών.

Στον άνθρωπο ζουν και αναπαράγονται δύο είδη τέτοιων παρασίτων, το Demodex folliculorum και το Demodex brevis.

Παρασιτούν στους θυλάκους των τριχών και τους  σμηγματογόνους αδένες του προσώπου καθώς και στις βλεφαρίδες και τα φρύδια.

Μπορούν να προκαλέσουν έντονη βλεφαρίτιδα και επιπεφυκίτιδα.

 Χρήζουν θεραπείας και δεν εκριζώνονται εύκολα.

Πολλοί ασθενείς που παραπονιούνται για βλεφαρίτιδα ακόμα και για επιπεφυκίτιδα, δεν βρίσκουν ανακούφιση με την συνήθη αγωγή με κολλύρια και αλοιφές.

Μιας και το αίτιο, πολλές φορές, είναι το παράσιτο Demodex, χρειάζεται ειδική θεραπεία για την αντιμετώπιση του αφού   δεν πρόκειται για μικρόβιο ή ιό.

Βλεφαρίδες με κυλινδρική  πιτυρίδα είναι παθογνωμονικό στοιχείο για οφθαλμική  προσβολή από demodex .

Το παράσιτο Demodex έχει συσχετιστεί επίσης με διαλείπουσα τριχίαση, δυσλειτουργία του μεϊβομιανού αδένα (που μπορεί να προκαλέσει χαλάζιο) , φλεγμονή του επιπεφυκότα  ,   αγγείωση του κερατοειδούς, διήθηση, επιφανειακές θολερότητες του κερατοειδούς, κνησμό των οφθαλμών, αίσθηση ξένου σώματος, πτώση των βλεφαρίδων κλπ

 Στο ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ DEMODEX, του Οφθαλμολογικού Κέντρου BioLaser, εφαρμόζονται αποτελεσματικές θεραπείες αντιμετώπισης του παράσιτου Demodex.

Για πληροφορίες και ραντεβού, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα   6946738344, 210 2011933.

 Το Οφθαλμολογικό Κέντρο στεγάζεται   στην  οδό Καυτατζόγλου 8, 4ος όροφος στα Πατήσια.

 Βρίσκεται κοντά στον ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος και κοντά στην στάση Κλωναρίδου με τρόλεϊ ή λεωφορείο, στο πάρκο Φιξ στην Πατησίων.

Το Οφθαλμολογικό  ιατρείο δέχεται καθημερινά και Σάββατο, μετά από ραντεβού

e-mail: vaspap2010@gmail.com