Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Παρακολούθηση με οφθαλμολογική εξέταση
         
 

Η Σ.Κ.Π. επηρεάζει τα νεύρα του κεντρικού νευρικού συστήματος προκαλώντας διάφορα προβλήματα στην κίνηση, την όραση και την ισορροπία.

Η Σ.Κ.Π. είναι μια πάθηση πολύ απρόβλεπτη και η τομογραφία του εγκεφάλου μπορεί να αποκαλύψει βλάβες, αλλά αυτό δεν αποτελεί κριτήριο για την πορεία της νόσου.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας (Σ.Κ.Π.) εντοπίζεται και παρακολουθείται, μεταξύ άλλων, με μία οφθαλμολογική εξέταση.

Ερευνητές του John's Hopkins School of Medicine διεξήγαγαν μια έρευνα η οποία κράτησε 2 χρόνια. Αφορούσε σε 164 ασθενείς με Σ.Κ.Π. Πόρισμά της μελέτης ήταν ότι οι πάσχοντες από Σ.Κ.Π. εμφάνιζαν πιο λεπτό αμφιβλιστοειδή χιτώνα και είχαν γρηγορότερη εξέλιξη και με πιο έντονα συμπτώματα.

Η λέπτυνση αμφιβληστοειδούς διαπιστώθηκε με μία σύγχρονη οφθαλμολογική εξέταση, το OCT (οπτική τομογραφία συνοχής). Με την εξέτση αυτή σαρώνουμε τον αμφιβληστοειδή χιτώνα και διαπιστώνουμε το πάχος του.

Ο επικεφαλής της έρευνας του John's Hopkins School of Medicine, ο Dr Peter Calabresi τόνισε ότι το OCT μπορεί να δείξει την ταχύτητα εξέλιξης της νόσου. Επίσης μπορεί να δείξει κατά πόσο είναι αποτελεσματική η εφαρμοσμένη θεραπεία στον ασθενή.
Η εξέταση αυτή είναι ανώδυνη, διαρκεί λίγα λεπτά της ώρας και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε σύγχρονα οφθαλμολογικά κέντρα.

Το Οφθαλμολογικό Κέντρο BioLaser διαθέτει τόσο τον τεχνολογικό εξοπλισμό όσο και την επιστημονική εμπειρία για να πραγματοποιήσει τον παραπάνω έλεγχο.