Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑ
         
 

ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ  ΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ (Tea tree oil)  ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ   ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ

Έχετε κόκκινα μάτια, εκκρίσεις που σας θολώνουν την όραση, «πιτυρίδα»  στα βλέφαρα και τις βλεφαρίδες, φαγούρα και αίσθημα κνησμού, παθαίνετε συχνά επιπεφυκίτιδες ή βγάζετε κριθαράκια;
Μήπως υποφέρετε από το παράσιτο Demodex (ντέμοντεξ) ;

  • ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ DEMODEXΕρευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι από εμάς φιλοξενούμε επάνω στην επιδερμίδα του προσώπου μας μικροσκοπικά   παράσιτα.

Ονομάζονται Demodex, ζουν μέσα στο θύλακα της τρίχας και τρέφονται από τα λιπαντικά έλαια που εκκρίνουν οι αδένες των τριχών.
Στον άνθρωπο ζουν και αναπαράγονται δύο είδη τέτοιων παρασίτων, το Demodex folliculorum και το Demodex brevis.
Παρασιτούν στους θυλάκους των τριχών και τους  σμηγματογόνους αδένες του προσώπου καθώς και στις βλεφαρίδες και τα φρύδια.
Χρήζουν θεραπείας και δεν εκριζώνονται εύκολα.

  • ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ


Μπορούν να προκαλέσουν έντονη βλεφαρίτιδα και επιπεφυκίτιδα.
Πολλοί ασθενείς που παραπονιούνται για βλεφαρίτιδα ακόμα και για επιπεφυκίτιδα, δεν βρίσκουν ανακούφιση με την συνήθη αγωγή με κολλύρια και αλοιφές.
Μιας και το αίτιο, πολλές φορές, είναι το παράσιτο Demodex, χρειάζεται ειδική θεραπεία για την αντιμετώπιση του αφού   δεν πρόκειται για μικρόβιο ή ιό.
Βλεφαρίδες με κυλινδρική  πιτυρίδα είναι παθογνωμονικό στοιχείο για οφθαλμική  προσβολή από demodex .

Το παράσιτο Demodex έχει συσχετιστεί επίσης με διαλείπουσα τριχίαση, δυσλειτουργία του μεϊβομιανού αδένα (που μπορεί να προκαλέσει χαλάζιο) , φλεγμονή του επιπεφυκότα  ,   αγγείωση του κερατοειδούς, διήθηση, επιφανειακές θολερότητες του κερατοειδούς, κνησμό των οφθαλμών, αίσθηση ξένου σώματος, πτώση των βλεφαρίδων κλπ)

  • ΠΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ


Εφαρμόζουμε μια θεραπεία με το αιθέριο Έλαιο του τσαγιού που εισάγεται από το εξωτερικό.
Σε πυκνή σύσταση είναι καυστικό και καταστρέφει τα παράσιτα.
Η εφαρμογή του θέλει εξειδικευμένη γνώση  και πρέπει να γίνεται από ειδικευμένο και έμπειρο Οφθαλμίατρο με την βοήθεια σχισμοειδούς λυχνίας (μία ιατρική συσκευή που λειτουργεί  σαν βιομικροσκόπιο).
 

  • ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ ΑΝ ΕΧΩ DEMODEX ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Στο Οφθαλμολογικό Κέντρο BioLaser εφαρμόζουμε με πολύ μεγάλη επιτυχία την παραπάνω μέθοδο θεραπείας και εκατοντάδες ασθενείς απαλλάσσονται από χρόνια και ενοχλητικά προβλήματα.

Έτσι απελευθερώνονται  από μακροχρόνιες και αναποτελεσματικές θεραπείες  με  αλοιφές και σταγόνες που τις περισσότερες φορές περιέχουν κορτιζόνη ή και αντιβιοτικά, τα οποία πολλές φορές προκαλούν παρενέργειες.

Για πληροφορίες και ραντεβού  , επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser,  στα  69467383446946738344, 210 2011933.

Το Οφθαλμολογικό Κέντρο στεγάζεται στην νέα μας διεύθυνση , στην  οδό Καυτατζόγλου 8, 4ος όροφος στα Πατήσια. Βρίσκεται κοντά στον ΗΣΑΠ Άγιος Ελευθέριος και πολύ κοντά στην στάση Κλωναρίδου-  με τρόλεϊ ή λεωφορείο, στο πάρκο Φιξ στην Πατησίων.
Το Οφθαλμολογικό  ιατρείο δέχεται καθημερινά και Σάββατο, μετά από ραντεβού.

e-mail: vaspap2010@gmail.com