Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μικροτσίπ τεχνητής όρασης –Νεότερα
         
 
 
 Αυτά ανακοινώθηκαν από τον doctor Chow, υπεύθυνο για την ανάπτυξη του Μικροτσίπ, διευθυντή της Αμερικανικής εταιρίας Optobionics. Το 2004 είχε γίνει πειραματική εμφύτευση σε 6 οφθαλμούς , ενώ σήμερα σε 42 ασθενείς. Παράλληλα γίνονται πειραματικές ενθέσεις σε μεγάλο αριθμό ζώων.
Η μικροσκοπική συσκευή ASR, εμφυτεύεται στον Αμφιβληστροειδή ασθενών πασχόντων από καταστάσεις που οδηγούν σε απώλεια της όρασης, όπως η Μελαγχρωστική Αμφιβληστροειδοπάθεια, η Ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κλπ.
Η συσκευή ASR είναι κατασκευασμένη από σιλικόνη, έχει 2 χιλιοστά διάμετρο και πάχος 25 μικρά ( 1 μικρό είναι 1 χιλιοστό του χιλιοστού). Είναι λεπτότερη από μια ανθρώπινη τρίχα. Χρησιμοποιεί τεχνολογία παρόμοια με των μικροτσίπ των ηλεκτρονικών υπολογιστών, και αποτελείται από 5.000 μικροσκοπικά φωτοκύτταρα που καλούνται «μικροφωτοδίοδοι». Στους αμφιβληστροειδής που πάσχουν από εκφυλιστικές παθήσεις, αυτοί οι τεχνητοί φωτοϋποδοχείς παίζουν τον ρόλο των εκφυλισμένων φυσικών φωτοϋποδοχέων του ματιού. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραγωγή όρασης είναι η καλή κατάσταση των οπτικών οδών , που θα μεταφέρουν το ερέθισμα για επεξεργασία στον εγκέφαλο.
Το ενθαρρυντικό, από τις μέχρι τώρα παρατηρήσεις της ερευνητικής ομάδας, είναι η ευεργετική επίδραση που ασκεί το μικροτσίπ , διεγείροντας γειτονικές περιοχές του αμφιβληστροειδούς. Έτσι σημεία που προηγουμένως ήταν ανενεργή , παρατήρησαν ότι απέκτησαν όραση, ακόμη και αντίληψη χρωμάτων.
Στην ίδια ανακοίνωση, οι ερευνητές γιατροί του Μικροτσίπ Τεχνητής Όρασης τονίζουν τους περιορισμούς που έχει η εφαρμογή της μεθόδου.
Η εμφύτευση θα είναι ανεπιτυχής σε περιπτώσεις ουλώδους καταστροφής της ωχράς και του αμφιβληστροειδούς, σε βλάβες του οπτικού νεύρου - όπως σε προχωρημένο Γλαύκωμα, σε περιπτώσεις εγκεφαλικής βλάβης – όπως σε βαρύ εγκεφαλικό, σε θρόμβωση αγγείων του αμφιβληστροειδή κλπ.
 
                      
Αυτό έχει μεγάλη πρακτική σημασία για τους υποψήφιους για την ένθεση του Μικροτσίπ, όταν γίνει σε ευρεία κλίμακα ή εφαρμογή της μεθόδου.
Οι πάσχοντες από Μελαγχρωστική Αμφιβληστροειδοπάθεια, ωχροπάθειες ( πχ Νόσο Best, Stargardt) κλπ, πρέπει να παρακολουθούν κάνοντας τους κατάλληλους ελέγχους, τόσο την λειτουργικότητα του Οπτικού Νεύρου, όσο και της Ωχράς Κηλίδας. Έτσι , όταν έλθει η στιγμή της μαζικής εφαρμογής της θεραπείας με μικροτσίπ, θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να υπάρχει ευνοϊκό αποτέλεσμα.
Στο Οφθαλμολογικό Κέντρο BioLaser, παρακολουθούμε ασθενείς πάσχοντες από παθήσεις της ωχράς και Μελαγχρωστική Αμφιβληστροειδοπάθεια.
Με την βοήθεια της πιο σύγχρονης τεχνολογίας , διαπιστώνουμε εάν συνυπάρχουν παθήσεις των οπτικών οδών (όπως Γλαύκωμα κλπ) , ή καταστάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε πλήρη καταστροφή του αμφιβληστροειδούς. Οφθαλμολογικές συσκευές τελευταίου τύπου, όπως OCTRTVue,  HRT 3 - LaserScanningTomography, Αυτόματη Ηλεκτρονική Περιμετρία, FundusCamera, Ψηφιακή σχισμοειδής λυχνία κλπ, είναι μόνο μερικά από τα μέσα που χρησιμοποιούμε για την σωστή διάγνωση, την έγκαιρη πρόληψη και την σωστή θεραπεία των παθήσεων που θα διαπιστωθούν.
 
        

Για πληροφορίες και ραντεβού με τον Οφθαλμίατρο, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser, του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου  , 6946738344, 210 2011933, 211 0192839.

Το Οφθαλμολογικό Κέντρο στεγάζεται στην οδό Καυτατζόγλου 8, 4ος όροφος στα Πατήσια.

Βρίσκεται κοντά στον ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος και κοντά στην στάση Κλωναρίδου με τρόλεϊ ή λεωφορείο, στο πάρκο Φιξ στην Πατησίων.

e-mail: vaspap2010@gmail.com
 


Η ομάδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/918447161515375/