Μυωπία Καταρράκτης Γλαύκωμα OCT Διαβήτης Check Up
Η σύγχρονη Ιατρική στην υπηρεσία του Ανθρώπου..
Greek English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Γονιδιακή θεραπεία για την Μελαγχρωστική Αμφιβληστροειδοπάθεια
         
 

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά . πρόσφατα , μια διεθνής ομάδα επιστημόνων από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, προσπαθούν να αναπτύξουν μια νέα μέθοδο θεραπείας της Μελαγχρωστικής Αμφιβληστροειδοπάθειας (ΜΕ). Η νέα αυτή μέθοδος βασίζεται στην χρήση γονιδίων.

Η ερευνητική αυτή ομάδα έχει επικεφαλής τον καθηγητή Kang Zhang, MD, PhD, professor of ophthalmology στο University of California, San Diego School's Shiley Eye Center και διευθυντή του  UCSD Institute for Genomic Medicine.

Οι έρευνες σχετίζονται με την ουσία MERTK, μια ειδική πρωτεΐνη , που συμμετέχει στην καλή λειτουργία του μελαγχρόου επιθηλίου. Το μελάγχρουν επιθήλιο είναι μια στιβάδα, στον οφθαλμό που η καλή λειτουργικότητα και ανατομική ακεραιότητα, παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην αίσθηση της όρασης. Έχει διαπιστωθεί, ότι η πρωτεΐνη MERTK, στην ΜΕ, ανεπαρκεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσλειτουργίες στο μελάγχρουν επιθήλιο.

Μέχρι στιγμής , οι έρευνες περιορίζονται σε πειράματα σε ζώα. Διάφορες ομάδες και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως στα πανεπιστήμια του San Diego, στην Florida (USA) καθώς και στην Κίνα και την Σαουδική Αραβία, συμμετέχουν σε αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα. Αυτό δημιουργεί ελπίδες για την εύρεση ενός νέου όπλου, παράλληλα με τις προσπάθειες για την ανάπτυξη του μικροτσίπ τεχνητής όρασης, που βρίσκονται σε εξέλιξη,  για την καταπολέμηση της μάστιγας, που λέγεται Μελαγχρωστική Αμφιβληστροειδοπάθεια

Για πληροφορίες και ραντεβού με τον Οφθαλμίατρο, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser, του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου  , , 210 2011933, 211 0192839.

Το Οφθαλμολογικό Κέντρο στεγάζεται στην οδό Καυτατζόγλου 8, 4ος όροφος στα Πατήσια.

Βρίσκεται κοντά στον ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος και κοντά στην στάση Κλωναρίδου με τρόλεϊ ή λεωφορείο, στο πάρκο Φιξ στην Πατησίων.

e-mail: vaspap2010@gmail.com
 


Η ομάδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/918447161515375/